Vad är Chartersegling?

En chartersegling innebär att man seglar iväg i grupp. Då har man oftast med sig seglare som sköter allt det som har med att styra båten att göra och du kan helt och hållet koppla av med ditt sällskap. Chartersegling kan göras av företag men även grupper av privatpersoner som inte känner varandra. Det finns även möjlighet att man får vara med och segla och då även lära sig hur man seglar. Det krävs dock att man har en viss seglingsvana sedan innan så att man inte äventyrar de andra passagerarnas säkerhet. För att vara med på chartersegling finns det dock inget krav på att man ska kunna segla.

Det varierar mellan olika båtarrangörer och en del arrangörer kräver att alla är med och seglar oavsett om man vet hur man gör eller inte. Detta brukar vara någonting för företag då det erbjuder teamwork och en mycket rolig och annorlunda upplevelse.

Chartersegling kCharter Sailingan göras över hela världen där det finns hav och Medelhavet är ett mycket populärt mål för chartersegling. Oftast är man ombord minst en vecka och det krävs att man planerar för detta så att resan blir så bra som möjligt. Det innebär att om det finns någon som lätt blir åksjuk så planerar man i förväg för detta. När båten väl har lämnat hamnen kommer man nämligen inte att stå på land igen på minst en vecka och man kan därmed inte få tag på någonting som man kan tänkas behöva. Därför gäller det att vara förutseende så att resan blir så bra som möjligt för alla inblandade.

Ibland kan resan dra ut på tiden och ibland kan den ta kortare tid. Detta beror alltid på hur mycket det blåser och det är sällan vinden blåser tillräckligt perfekt för att man ska få en perfekt lång resa. Även detta bör man räkna med.