Segling som friskvård

Det är viktigt att man håller sig frisk genom hela livet och som tur är har även de allra flesta arbetsgivare börjat att inse detta. De får helt enkelt en bättre kvalitet på sin arbetsplats när de har välmående personal som utför det. Därför har friskvård kommit på tapeten och alla är berättigade till ett visst antal friskvårdstimmar i månaden. Ibland betalar även arbetsgivaren kostnaden för friskvården och det skapar möjligheter för den anställda att på flera sätt utforska sig själv.

Därför är även segling möjligt som friskvård och allt fler väljer att pröva på just detta på sina frivårdstimmar. Att segla är någonting som skapar välmående och även om man inte kommer långt på esailing wellnessn timme så får man chansen att komma ut och göra någonting som är bra både för kropp och själ. Alla människor behöver andas frisk luft och det har visat sig att de personer som är deprimerade och tar minst en promenad om dagen börjar må bättre då de gröna färgerna i naturen stimulerar kroppen till att skapa lyckohormoner. På vattnet möts man av den friskaste luften och därför bör allt fler pröva på segling på sina friskvårdstimmar.

Många arbetslag väljer dessutom att göra friskvården till teambuilding där de samtidigt får chansen att umgås. Man kan vara många som seglar en båt och det är viktigt att man har ett bra samarbete mellan varandra. De flesta arbetsplatser som har segling tillsammans på friskvårdstimmarna har bättre relationer mellan varandra, samarbetar bättre och trivs bättre tillsammans. Det är därför en förutsättning för att man verkligen ska trivas på sin arbetsplats och om du som arbetsgivare inte har tagit upp det som förslag så bör du göra det. Du kommer att vinna mycket på det och det kommer även dina anställda att göra. Anställda som mår bra arbetar bättre än förut.