Segla i Nyköpings skärgård

Nyköpings skärgård ligger vid Sörmlandskusten och saknar en formell avgränsning, men sträcker sig i regel från Trosa skärgård ända till Oxelösunds skärgård. En stor del av Nyköpings skärgård är idag naturreservat och ska därmed bevaras. Därför behöver man vara extra försiktig när man befinner sig i Nyköpings skärgård och man bör inte elda eller skräpa ned. Nyköpings skärgård ligger cirka 10 minuter från Skavstas flygplats och man kan enkelt ta sig till och från skärgården. Det är dessutom inte långt från Stockholm utan du tar dig från Stockholm till Nyköpings skärgård på under en timme.

Det gör att Nyköpings skärgård är ett perfekt område för den som tycker om att segla och det är dessutom ett mycket populärt resmål för segelentusiaster. Omgivningen är väldigt vacker och välbevarad och man får chansen att komma riktigt nära naturen i Nyköpings skärgård då stora delar av skärgården är ett naturreservat. Det finns dessutom mängder av smultronställen som man kan upptäcka efter vägens gång och de flesta nöjer sig inte med att spendera en dag i Nyköpings skärgård, de vill gärna befinna sig på vattnet ännu längre än så.

Det finns dessutom färdiga båts arrangemang för den som vill segla i Nyköpings skärgård men inte har sSailing in the archipelago of Nyköpingå stor vana av att segla på egen hand. Man kan boka både färdiga upplevelser och ge sig ut i Skärgården på egen hand, det är helt upp till dig. Många föredrar att bli guidade första gången de besöker Nyköpings skärgård så att de inte missar allt det vackra och alla smultronställen som finns i Skärgården, andra föredrar att upptäcka och uppleva på egen hand.

Oavsett hur man vill upptäcka Nyköpings skärgård så är det i alla fall säkert att alla de som tycker om att segla och att vara i närheten av naturen bör besöka fantastiska Nyköping.