Kostnader för segling

Segling är en sport som kan vara riktigt dyr att utöva men det beror förstås helt på vilken båt man väljer. Det finns båtar som endast har segel och det finns båtar som är kombinerade segelbåtar och motorbåtar. Det är givetvis dyrare att framföra en kombinerad motorbåt än det är att framföra endast en segelbåt. En segelbåt drar i regel ingen el och kostar därför ingenting i drift men de kan vara dyra i inköpspris och underhåll. Det är helt upp till dig hur mycket din segelbåt kommer att kosta. Om du vanvårdar din båt så kommer den naturligtvis att kosta dig mycket mer än om du sköter den som en pedant. Givetvis så kan man hitta ett mellanting till detta men om du tar hand om din båt så kommer du sällan att behöva byta ut delar på den och den kommer att hålla mycket längre och klara mycket mer.

Det dyraste med en segelbåt är atcosts for fuelt köpa in allt som krävs för att man ska komma igång. Även här kan du påverka priset väldigt mycket och om du väljer en kombinerad segelbåt och motorbåt kommer det givetvis att tillkomma kostnader för bränslet. Många tycker dock att det är skönt att ha en motor som trygghet och det är alltid upp till dig om du väljer att använda dig av motorn i båten.

Till och med vilken mat som du äter under dina seglingar påverkar hur mycket det kostar för dig att segla. Det gäller att planera kosten noggrant så att man klarar sig ett längre tag och även under dåliga väder. Viktigt är att man tar med sig mat med lång hållbarhet och det behöver inte kosta mycket att bunkra upp med mat för ett par veckor. Ju mer kreativ du är när det kommer till segling, desto billigare blir det för dig.