Dyr eller billig segelbåt

Att segla kan vara dyrt, det är det ingen som kommer med några ifrågasättanden om. Givetvis kan även segling vara väldigt billigt beroende på hur man väljer att göra det och man behöver inte alls ha god ekonomi för att man ska kunna segla. Självklart finns det de som spenderar oändligt mycket med pengar på sina båtar och här kommer de absolut dyraste segelbåtarna i hela världen att listas. Det kan krävas att man vinner en riktig jackpott för att man ska ha råd med dessa båtar och även för att underhålla dem.

Den dyraste segelbåten som finns är svenskägd och har ett värde av 220 miljoner kronor. Namnet på denna båt är Adele. Det finns dock många segelbåtar som idag säljs begagnade och man behöver inte alls lägga ned mycket pengar för att man ska komma igång med sin segling. Man kan till exempel köpa en begagnad båt för några tusenlappar och därefter rusta upp den för en billig peng till ett bra skick. Det går att göra riktiga fynd online och du behöver inte alls ruinera dig själv för att du vill segla.

Det finns många som väljer att köexpensive yachtpa en dyrare segelbåt bland annat för att man vill imponera på de andra i hamnen. Ha i åtanke att ute på sjön är det ingen som ser dig, hur dyr prislappen på din båt var spelar ingen roll när det väl krisar. Det viktigaste är att den klarar av alla typer av väder och att du klarar av att manövrera den. Stora och riktigt dyra segelbåtar kan ofta behöva flera för att manövreras och är därför inte alltid ett säkrare alternativ för den som tycker om att ligga ute till sjön. Välj därför inte din båt efter prislappen utan efter funktioner så får du en bra segelbåt som fungerar många år.